Varför du inte ska gå ner i vikt

gå inte ner i viktGå inte ner i vikt, förbättra din kroppssammansättning istället.

Du kanske inte förväntar dig att någon skulle skriva en hel artikel som förklarar varför du inte ska gå ner i vikt. Men jag ska. Istället ska jag ge dig rådet att kasta ut vågen och börja med styrketräning, för att öka på några kilon på din kropp med muskler och förbättra din kroppssammansättning.

Vad är då kroppssammansättning? Det är din andel fett i kroppen, inklusive muskler.
De flesta människor mäter sin kroppssammansättning genom att utvärdera deras procent kroppsfett (bmi). Naturligtvis ger en hälsosam kost lägre fetthalt i kroppen, men du kan också sänka kroppsfettet i kroppen genom att öka volymen på dina muskler i kroppen.

3. Skäl för att förbättra din kroppssammansättning
Din Kroppsvikt spelar roll, men i det långa loppet betyder kroppssammansättningen mer. Här är varför!

1. Människor som bygger muskler ökar ämnesomsättningen. Muskler bränner mer kalorier än fett även när kroppen är i vila.

2. Muskler förbättrar utseendet på din kropp.
Muskler hjälper till att forma midjan, armarna och ger ett bättre utseende till benen.

3. Muskler förbättrar din prestation när du tränar och även i det vardagliga livet. Om du har en stark vältränad kropp, kommer du känna dig piggare och du kan delta mer effektivt i dagliga verksamheter, som i sin tur gör att du bränner fler kalorier.

Så betyder detta att du kan strunta i vad du äter? Nej, inte precis. I själva verket, för att bygga och underhålla dina muskler behöver du se till att du äter tillräckligt med magert protein.
Men du ska flytta fokus från att gå ner i vikt, till att förbättra kroppssammansättningen i din kropp. Tänk på att du ser förbättringar på din kroppsform, innan du ser resultat på vågen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.