Börja träna hemma efter ett långt träningsuppehåll

träna hemma träningsprogram

Börja träna hemma efter ett långt träningsuppehåll!

I denna artikel ska vi på träna hemma ge dig råd om hur man kommer i form efter ett långvarigt träningsuppehåll. Det är ofta en svår uppgift för många människor, för det känns inte bra att gå tillbaka till gymmet och börja om, därför vill vi föreslå att du ska börja träna hemma och komma i form med ett träningsprogram hemma.

Vilket träningsprogram ska du välja på

Det finns många bra träningsprogram att välja på. Två av de mest populära på marknaden idag är P90X workout och the Insanity workout. Ett ord av varning är dock att dessa två träningsprogram är mycket hårda och är inte för människor som har svagt hjärta.

Innan du fattar beslut på vilket träningsprogram du väljer måste du ta hänsyn till många faktorer. Den viktigaste faktorn är ditt mål, vill du gå ner i vikt eller bygga muskler. Oftast vill män bygga muskler medan kvinnor vill gå ner i vikt.

Träningsprogram som fokuserar mot viktminskning är mer inriktat mot intervall träning och konditionsträning, medan de träningsprogram som inriktar sig för att bygga muskler är inriktade på styrketräning med din egen vikt.

Vi föreslår att innan man beslutar vilket program man ska ta, bör man göra en hel del forskning. En av mina favoritplatser att läsa riktiga recensioner av produkter på är Amazon. Amazon har hundratals recensioner av träningsprogram (tyvärr är dom på engelska), och den goda nyheten är att ingen av de här som skrivit recensionerna får betalt.

När du har valt ett träningsprogram måste du börja med programmet. Tänk på att vissa av programmen håller på i en månad medan andra håller på i månader. Längden på träningen bör inte avskräcka dig från att välja ett program över ett anat, tänk på att det är resultat du är ute efter.

Träna hemma och håll motivationen uppe

En av de största utmaningarna som folk har när de försöker träna hemma är  hålla motivationen uppe.
Träning i hemmet är annorlunda än att gå till gymmet, det kan ofta vara ensamt när man ska träna hemma, om möjligt föreslår vi att du försöker hitta en vän som gör träningsprogrammet med dig. Om detta inte är möjligt kan du gå med i en stödgrupp på nätet med människor som också ska böra träna hemma.

Här är en video om ett tufft träningsprogram hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.