Träningsprogram hemma starta på rätt sätt

träningsprogram hemma bild Starta ett träningsprogram hemma på rätt sätt

Grattis till att du tar dig tid att läsa den här guiden, till att göra ett träningsprogram hemma på rätt sätt. Det är alltid en fördel när man startar något, att får en bra start. Du har faktiskt tagit ett litet steg, genom att läsa denna guide. Nu kan du bättre undvika de stora misstagen som de flesta gör, och du ökar chanserna för att du ska få bättre resultat och långsiktig framgång.

Låt oss komma igång och informera om det viktigaste.

Hälsa
Din hälsa är det viktigaste att tänka på när du startar ettträningsprogram hemma, om ditt mål är att gå ner i vikt och se bättre ut, tänk då på att om du försummar din kroppshälsa (fysik), kommer det att leda till ett misslyckande med ditt träningsprogram hemma.
Det är viktigt att du vet att du kan träna utan att du riskerar din hälsa, rådfråga gärna med din läkare om du är osäker på din hälsa, innan du drar igång med dit träningsprogram hemma. För att hjälpa din kropp att fungera bra, se till att du får mycket vila och massor av sömn och drick mycket vatten.

Näring

Även om träning är ett bra sätt för att du ska gå ner i vikt, måste du ge din kropp de förutsättningar som behövs för att klara av de nya behoven, man kan inte träna på en dålig kost. Undvik mat som inte är naturliga (ändrats från sin naturliga form), ät mer frukt, grönsaker du vet säkert vad jag menar, sunt förnuft.

En bra kost kommer att förse dig med näring för att kroppen ska fungera, som den ska.
Du kommer att bli förvånad över den energi du får genom att äta rätt, vanligtvis minskar också suget efter skräpmat när du äter bättre.

Nu till ditt träningsprogram hemma

De flesta som startar ett träningsprogram börjar med att köpa lite träningsredskap och sedan gör de ett träningsprogram baserat på redskapen som de har. Detta är att starta i fel ordning, du kan spara tusentals kronor genom att först hitta ett träningsprogram som passar dig, sedan kan du köpa viss utrustning för att förbättra ditt program.
En av de viktigaste sakerna att tänka på när du gör ett träningsprogram hemma, är att du ska ta reda på vad det är för övningar som du ska göra, för att få det resultat du vill ha.

Tänk på, för att ett träningsprogram ska funka måste du ibland ändra på visa saker i ditt träningsprogram.
När du gör en ny typ av träning kommer det vara en utmaning för din kropp, men ju mer du gör denna typ av träning desto lättare blir det för din kropp och desto mindre effektivt blir det. Det är därför det är viktigt att ändra i ditt träningsprogram, vanligtvis kan du göra det i intervallet 3 till 6 veckor.

Ett effektivt träningsprogram är ett som ger dig maximalt resultat på minsta möjliga tid.
Ett bra träningsprogram bör vara en utmaning för din kropp när du tränar, men utan tillräckligt med vila, kommer inte programmet fungerar och det enda som händer är att du blir trött.

Vilken utrustning?
Om du har ditt träningsprogram klart kan du börja köpa dina träningsredskap du vill ha.
Om du väljer att använda ett träningsprogram för att träna hemma, behöver du inte mycket utrustning för dessa övningar, för många av dessa program som syftar till att träna hemma, använder väldigt lite utrustning.

Innan vi kommer till programmet och vad du bör köpa eller inte köpa, kan ta en titt på vad som vanligtvis köps. Många fitnessexperter kommer säga att nybörjare bör använda träningsmaskiner när man gör sin styrketräning, eftersom de är säkrare på grund av deras förutsägbara rörelser. Om du går till en butik som säljer träningsredskap kan du titta på dessa maskiner av detta skäl, men dessa maskiner ger inte den flexibilitet en hantel och en träningsbänk kan, och ofta kostar dessa maskiner tusentalskronor mer.

Så vilken träningsutrustning ska du köpa?
Om du är ute efter att starta ett program utan att spendera så mycket pengar, kan du klara dig väldigt enkelt med en hantel. Jag använder en hantel som jag kan jag justera från 5kg till 20kg, när jag tränar hemma och det fungerar bra.
För nybörjare på en liten budget kan jag föreslå träningsprogram med kroppsviktsövningar, eller köpa en justerbar hantel upp till ca 10-20 kg borde räcka till att börja med.
En pilatesboll och gummiband är också väldigt bra för ett hemmagym. Om du vill spendera lite mer pengar, då är en justerbar bänk väldigt bra.

För lite mera erfarna motionärer kan du behöva mer vikt på hantlarna och en stabil bänk.
Du kanske ska köpa en justerbar skivstång för lite mer variation.


Sammanfattning

· besök läkare innan du börjar ett träningsprogram hemma.
· Få gott om sömn.
· Kontrollera din kost ät minimalt med bearbetade livsmedel.
· Hitta ett effektivt träningsprogram som är tidseffektivt, balanserat och som har med förändringar i träningen regelbundet.
· Köp de träningsredskap som du vill och behöver
· Kroppsviktsprogram kan göras med ingen utrustning
· Nybörjare låg till medelhöga vikter, hantlar och bänk om du har råd
· Medel till avancerade utövare lätt till tunga urval av hantlar komplett set om du har råd (och har utrymme) och bänk
nu är det bara att komma igång

Vi på träna hemma kommer snart att publicera ett träningsprogram för hela kroppen med hantlar, men under tiden kan ni dra nytta av alla hantelövningar här>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.