Är de helt meningslösa dessa träningsmaskiner?

träna hemma löpbandLöpband, motionscyklar och Cross Trainers.
När jag tränade på gym för ett tag sedan brukade jag alltid använda dessa träningsredskap. Jag tillbringade 30 – 60 minuter på varje maskin samtidigt försökte jag dra nytta av TV:n de hade. Nu hade jag hållit på med detta ett par år med målet att bli av med min öl mage och försöka få fram magmusklerna. Detta hände nu inte under min tid på gymmet, vilket leder mig till en fråga .. är de helt meningslösa dessa maskiner eller?

Det var en frustrerande tid eftersom jag spenderade timma efter timma dag efter dag på dessa maskiner, men utan resultat. Men nu inser jag att jag tränade min kropp fel! Jag kan i dag faktiskt se varför jag inte fick något resultat. Jag ska ta dig igenom några exempel för att visa varför det faktiskt är helt meningslösa att träna så som jag gjorde och så förhoppningsvis ska du inte gå samma frustrerande väg som jag gjorde.

Den första punkten att ta upp är: (och jag är säker på att nästan alla tänker samma) konditions maskiner är så tråkiga! Du gör samma sak i samma takt om och om igen.
Inte konstigt att så många människor ger upp. Det är så uttråkande och du får ingen motivation till att komma tillbaka nästa dag (vecka). Så vad gör gymmet? Sätter upp en TV förstås ..

Detta kan lösa problemet med att du blir uttråkad, nu kan du titta på dina favoritprogram vid träningen och det är väl bra? Men det finns faktiskt en stor fara med detta. Eftersom du nu tittar på TV så tappar du koncentrationen på vad du gör ”din träning”. Du börjar nu ta det lite lugnare utan att inse det och det slutar med att du får ännu sämre effektivitet i din träning!

En annan faktor att beakta är att träna utomhus är mycket effektivare än att springa på ett löpband. Du får frisk luft, solen gör dig piggare och naturen gör dig mer inspirerad till att öka dina ansträngningar, vilket gör att du förbrukar mer kalorier. Och du kan även få steg avvikelser (träna fel) när du tränar på ett löpband som du inte får när du tränar utomhus.

Jag skulle rekommendera att du ändrar ditt tempo (intervallträning) när du tränar så ditt hjärta får jobba mer. Det stimulerar din fettförbränning på grund av större intensitet. Så öka tempot och ta korta vilopauser!

Du kan spara mycket pengar genom att investera i ett hem gym istället för att gå till ett gym. Lyssna inte på massorna som säger att hem gym är så dyra. Du behöver inte de nyaste träningsredskapen. Allt du egentligen behöver är ett hopprep, några hantlar, pilates boll, och kanske ett gummiband. Detta tillsammans med kroppsvikt övningar är det perfekta hem gymmet. Jag hoppas att dessa tips hjälper dig att bryta dig ur dina tråkiga träningsrutiner så att du når dina mål. Kom ihåg en av de viktigaste med träning är att du ska njuta av det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.